De term overlegscheiden maakt direct duidelijk hoe er gescheiden gaat worden: in overleg. Er is maar één belang en dat is het belang van man én vrouw inclusief de kinderen. Ook bij overlegscheiden of collabotarive divorce gaan man en vrouw aan tafel met advocaten maar het grote verschil met traditioneel scheiden is dat de advocaten samenwerken en dat er een coach aan tafel zit. Deze coach is onafhankelijk en behartigt de belangen van man en vrouw en zorgt er ondermeer voor dat de besprekingen goed en effectief verlopen. Hierbij worden man en vrouw geholpen door de coach.

Aangezien het gaat om verdeling van vermogen en inkomen zijn financiële en fiscale belangen van groot belang en een onafhankelijke belastingadviseur brengt deze belangen in kaart en biedt oplossingen.

Wordt bij het traditioneel scheiden gestart met het verdedigen van ieders persoonlijke belangen en voorkeuren, wordt er bij overlegscheiden als één team gewerkt met één belang en dat is het afwerken van de echtscheiding op een manier die voor man en vrouw inclusief kinderen, redelijk en aanvaardbaar is.

Overlegscheiden is zeker géén vrijheid en blijheid want mochten man en vrouw er toch niet uitkomen dan kunnen zij niet gaan procederen met behulp van deze advocaten. Voorafgaande aan de scheiding worden alle afspraken van het overlegscheiden schriftelijk vastgelegd en één van de afspraken is dat man en vrouw afscheid moeten nemen van hun advocaten mochten ze er aan tafel niet uitkomen.

De samenstelling van het team bij overlegscheiden en het niet door mogen gaan met de advocaten mocht het aan tafel niet lukken, zorgen voor een goed professional team dat weet waar ze aan begint en door teamwork de echtscheiding afwikkelt.

Dit in combinatie met de professionele coach maakt de kans op mislukken en een vechtscheiding veel kleiner dan bij een traditionele echtscheiding.

Als u dit aanspreekt gaan wij graag met u aan tafel voor een kennismaking en toelichting. Bel ons gerust om vandaag nog een afspraak te maken, 076-531 77 19

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *